Jdi na obsah Jdi na menu

   V pondělí 12. října 2015 v 16 hod se konala vernisáž výstavy "Čtvero ročních období v Krkonoších" v Atriu Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky pod záštitou poslanců Jany Hnykové a MUDr Jiřího Štětiny.

   Jak to všechno začalo? No, Janu Hnykovou jsem znal už delší dobu z diskusního fora o horách a především o Západních Tatrách. V říjnu minulého roku jsem ji pozval na svou výstavu fotek z Krkonoš v trutnovské kavárně Kafírna. Fotky ji zaujaly a napadlo ji, že jako poslankyně má možnost využít výstavní prostory ve Sněmovně parlamentu. To byl začátek roční cesty k mé největší výstavě.

   Pondělí 12. října 2015 je "den D". Před jedenáctou hodinou jsem dorazil do Sněmovní ul. ke vchodu do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Tam se mne ujal Kamil Kubáň, asistent "mé" poslankyně Jany Hnykové. Vedlejším vchodem jsme nanosili fotky v rámech do Atria a začalo mi asi tříhodinové snažení pověsit fotky tak, aby co nejlépe vypadaly. Když jsem usoudil, že se mi to povedlo, tak jsem zaběhl na oběd. Po návratu jsem chvilku sledoval hudební skupinu při zkoušení a za nedlouho se pomalu začali scházet první hosté. Mezi nimi i má rodina. Tedy dcera a manželka s rodiči. Na recepci jsem také přivítal kolegu z práce s rodinou.

   Přibližně v 16 hod začala hrát na úvod kapela a čekalo se na opozdilé hosty. Po několika písních pronesla proslov Jana Hnyková, hlavní organizátorka celé akce. Přivítala hosty a představila výstavu. Několik slov pronesli také představitelé vedení hnutí Úsvit - Národní koalice. Tedy Marek Černoch a Miroslav Lidinský. Svůj proslov jsem měl i já, jako autor. Po zahájení již probíhalo prohlížení fotografií, vedli se vážné i nevážné diskuse. K dispozici bylo také připravené občerstvení. A k tomu všemu hrála příjemná hudba. Po zahájení ze mne spadly i poslední obavy a já si užíval. Provázel jsem hosty kolem fotografií, odpovídal za zvídavé otázky a s potěšením přijímal pochvalná slova. V 18 hod se pomalu začali hosté s loučit a odcházet a mnozí nechali i několik popsaných řádek v Návštěvní knize.

   I tady chci poděkovat poslancům MUDr. Jiřímu Štětinovi a především Janě Hnykové a jejímu asistentovi Kamilu Kubáňovi za zorganizování této výstavy.

   Atrium - výstavní prostor

15.10.12--26-.jpg 

X BAND

15.10.12---3-.jpg

Úvodní slovo Jany Hnykové

15.10.12---4-.jpg

Proslov autora

15.10.12---5-.jpg

Ještě pár slov od Jany Hnykové

15.10.12--25-.jpg

Nevážná diskuse s Miroslavem Lidinským a Markem Černochem

15.10.12---7-.jpg

Soustředění . . .

15.10.12---9-.jpg

S kolegou

15.10.12---10-.jpg

S Miroslavem Lidinským

15.10.12---13-.jpg

 S Janou Hnykovou, které patří velký dík za realizaci této výstavy

15.10.12---18-.jpg

Několik přátelských slov s milými hosty

15.10.12---24-.jpg

Rozloučení několika řádky v Návštěvní knize

15.10.12---21-.jpg

 

Autor fotografií: Veronika Rufferová